Bine ati venit !!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bine ati venit !! | Inregistrare | Login

POZE BINE ATI VENIT !!

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
cataliina67 24 ani
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 71 ani
Bine ati venit !! / Caini / Dresajul cainelui  
Autor
Mesaj Pagini: 1
fulger
Owner

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 402
Liderul controleaza mancarea

Mancarea este una dintre cele mai importante resurse. Controlul resurselor, in special al mancarii, va intari pozitia ta de lider.

In loc sa-i dai toata ratia in castron, pastreaza si pentru a recompensa reactiile care iti convin. De asemenea, pastreaza mancarea si pentru jucariile motivationale (jucarii care se umplu cu mancare), in asa fel incat cainele sa nu se plictiseasca si sa fie motivat psihic.

Nu lasa catronul cu mancare in el la dispozitia cainelui toata ziua. Da-i castronul, apoi ridica-l dupa 5 minute indiferent daca mai are mancare sau nu.

In functie de talie si varsta, cainii trebuie sa manance de 2-3 ori pe zi, aproximativ la aceleasi ore.

Paza mancarii sau a castronului este o problema comuna multor caini. Pentru prevenirea acestui lucru, uneori, tine mana in castron cat timp mananca cainele, alteori pune castronul jos gol si umple-l treptat cu mancare din mana in timp ce cainele mananca.

Alta metoda este sa adaugi cu mana, in timp ce cainele mananca, o recompensa deosebita, mai interesanta decat mancarea obisnuita (o bucata de carne, branza etc.).

Daca cainele tau este posesiv cu mancarea, maraie, sta nemiscat sau mananca foarte repede, adreseaza-te unui specialist pentru un program individualizat.

Controland hrana cainelui vei realiza:

-       stii cand este flamand, deci receptiv la recompensa alimentara. Poti sa programezi sedintele de dresaj in functie de asta.

-       Daca mananca la ora fixa isi va face nevoile la ora fixa.

-       Vei putea evita exercitiul fizic dupa masa, prevenind astfel afectiuni grave.

Niciodata nu-i pune la dispozitie mancare de la masa ta. Atunci cand mananci poti repeta “culcat-asteapta”. Cainele mananca intotdeauna dupa ce mananca stapanul.


Liderii aplica reguli de politete

Atunci cand primesti musafiri, ca lider, trebuie sa-i intampini primul. Cainele poate sta in “sezi – asteapta”, calm, cat timp deschizi usa si inviti musafirii inauntru. Daca este nevoie pune-i lesa.

Nu incuia cainele in alta camera, pentru ca se va frustra, va deveni mai agitat si mai greu de controlat.

Cand il plimbi afara si te intalnesti cu un cunoscut, cainele trebuie sa stea langa tine, eventual in “sezi”, pana cand hotarasti ca este momentul sa faca cunostinta.

Un caine ascultator, care iti recunoaste autoritatea, nu are initiativa in astfel de momente, asteapta sa vada ce face liderul.


Liderii completeaza joaca

Este foarte important sa te joci cu cainele tau, dar, de asemenea, este esential sa te joci corect.

Daca companionul iti adice o jucarie la picioare, apoi incepe sa latre si tu ridici jucaria si incepi sa te joci cu el, te supui dorintei cainelui. Va considera ca e este liderul, incurajand astfel latratul si insistenta.

Intotdeauna jucariile pentru interactiunea cu tine nu se lasa l dispozitia cainelui tot timpul. Daca, de exemplu, ii place jocul cu minge, nu trebuie sa aiba nici o minge la dispozitie. Numai tu, ca lider, ai una si o arati numai atunci cand vrei sa te joci tu cu el. In acest fel tu initiezi jocul si pastrezi interesul pentru acea jucarie. Daca intampini probleme in a recupera jucaria, solicita o consiliere a unui instructor specializat. Metodele variaza de la invatarea comenzii “lasa”, pana la simplul fapt ca poti lua alta jucarie pe care sa o faci mai interesanta. Cei mai multi caini vor reactiona la acest schimb de jucarii.

Daca trage de jucarie, opreste-te din joc, pune jucaria aproape de corp, uita-te in alta parte si ramai nemiscat, ignorand cainele. Cei mai multi caini vor intelege ca jocul s-a oprit, vor lasa jucaria, in acel moment continua imediat jocul. In acest fel catelul ca invata ca daca lasa cand te opresti, jocul poate continua.

In cazul in care cainele tau maraie cand esti langa jucariile lui sau daca ti se pare ca le pazeste in orice fel, adreseaza-te specialistilor.


Liderii pot manevra fizic cainele

Trebuie sa te asiguri ca poti manevra cainele, ca ii poti atinge si controla orice parte a corpului, iar acesta sta linistit. Incepi cu atingeri si manevrari scurte, recompensand o reactie calma.


Liderii pot controla botul cainelui

Cainii, in joaca sau in altercatii cu alti caini, au tendinta sa apuce celalalt caine de bot pentru a-l potoli si subordona. Poti folosi acest gest ca un semn de dominare.

Sfarseste o sedinta de mangaiere sau toaletaj punand o mana usor, pe partea superioara a botului cainelui si tine-o acolo cateva secunde, da nu strange.

Acest gest nu trebuie folosit ca o pedeapsa, este doar un mod de interactiune cu cainele tau, care ii arata ca esti liderul lui.

Daca incearca sa iti apuce mana, intrerupe exercitiul pana cand avansezi cu celelalte.


Liderii pot sa mangaie cainii pe burta

Verifica daca cainele este relaxat si accepta sa-l mangai pe burta, el stand pe spate. Incepe din pozitia culcat, mangaindu-l pe laterale si pe burta pana cand il intorci pe spate. Continua mangaierea in aceasta pozitie. Este o pozitie de subordonare care trebuie incurajata si recompensata.


Liderii controleaza spatiul



Foarte multe probleme apar datorita nerespectarii locului de odihna. Daca li se permite cainilor sa stea in pat sau pe canapea, acestia pot intelege ca este dreptul lor. Cel mai bine este sa previi acest lucru.

La inceput nu arata acest prvilegiu pana cand nu este sigur de pozitia de lider, apoi poti ocazional sa inviti cainele in pat sau pe canapea, dar asigura-te ca il poti da jos oricand doresti, iar el respecta acest lucru.

Nu-l lasa sa iasa si sa intre inaintea ta in orice situatie (casa, masina, curte etc.). Este un exercitiu de subordonare, dar si de precautie necesara pentru a preveni accidentele.

Pune cainele in “sezi” si cheama-l dupa ce intri/iesi tu.

Nu permite cainelui sa iti bareze calea. Daca sta in drumul tau, nu-l evita, fa-l sa se miste din fata ta printr-o comanda sau atingere.


Liderii au ca ajutor zgarda si lesa

Este folositor ca in perioada educatiei, cainele sa aiba lesa si zgarda la gat si in casa (numai in prezenta ta). Acest lucru te va ajuta sa controlezi cainele in diverse situatii. Daca suna soneria sau daca nu se da jos din pat etc., poti controla si sanctiona mai usor astfel de probleme. Lesa si zgarda sunt instrumente care te ajuta sa controlezi cainele.

Atentie: nu lasa zgarda si lesa la gatul cainelui cand nu esti prezent!


Liderii sunt Corecti, Fermi, Constanti!

Nu supune unei pedepse negativele – recompenseaza pozitivele!

Arata cainele ce sa faca in loc de comportamentul nedorit.

Ex: mai degraba rasplateste-l pentru “sezi” la usa, decat sa-l pedepsesti pentru ca sare pe musafiri.

Timpul pe care il acorzi acum educatiei cainelui tau va avea beneficii mai tarziu. Educatia lui dureaza cateva luni, dar in urma ei vei beneficia de un bun companion toata viata lui.

Niciodata nu lucra cu cainele cand esti nervos sau suparat. Trebuie sa fii ferm, dar corect, niciodata dur.

Primeste cainele alaturi de tine in activitatile zilnice, ramanand in acelasi timp liderul. Fii ferm, fii constant, fii rabdator si vei fi bun lider pentru cainele tau.

Sfaturile de mai sus nu sunt potrivite pentru cainii care deja au preluat conducerea sau care sunt agresivi fata de stapani, alti caini sau alte animale.
-----------------------------------Fulger-----------------------------------------------------------


_______________________________________
                                                                                                                                                                                                                                     //Contact Personal ID Yahoo: ddani675 [@] yahoo [.] com[/b]
// ! !
// Sunt Administrator Respect Regulamentul la sange ! !

pus acum 11 ani
   
fulger
Owner

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 402
Sper ca v-au fost defolos sfaturile de dresaj de mai sus !

dresajul cainelui sper v-au fost defolos sfaturile dresaj mai sus Owner

10.3KB


_______________________________________
                                                                                                                                                                                                                                     //Contact Personal ID Yahoo: ddani675 [@] yahoo [.] com[/b]
// ! !
// Sunt Administrator Respect Regulamentul la sange ! !

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la